Rothbard Instituut Nieuwsbrief 23

Het Murray Rothbard Instituut organiseert deze lente (25 maart, 22 april, 6 mei en 13 mei) een nieuw reeks van de Rothbard Kring, over de spontane orde traditie in filosofie.

Deze discussie sessies staan in het teken van vier klassieke auteurs over de samenleving: Thomas Hobbes, David Hume, Adam Smith en Friedrich Hayek. Hoe zien zij de samenleving? Hoe zien zij de rol van politieke instituties daarin? In welke mate zijn er belangrijke overeenkomsten en belangrijke verschillen? En in welke mate zijn ze vandaag de dag nog relevant?

Deze vragen zijn enorm belangrijk om academische discussies en onderzoek te begrijpen, bekritiseren, … Daarnaast liggen deze analytische discussies ook aan de basis van politieke en ideologische verschilpunten en debatten.

Wil je met een kleine groep gemotiveerde studenten over deze en meer vragen discussieren? Denk je dat je een interesante bijdrage kan leveren, op basis van wetenschappelijke literatuur? Wil je de kans niet missen om bij te leren door middel van discussie, onder de begeleiding van een professor filosofie?

Inschrijvingen staan open voor alle studenten hoger onderwijs en deelname is gratis. Inschrijven kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Concreet:

Deze Rothbard Kring gaat door te Gent (liberaal archief), telkens dinsdagavond (19u tot 21u) op 25/03, 22/04, 6/05, 13/05.

Bijkomende vragen kan u via e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.