Rothbard Instituut Nieuwsbrief 17

Rothbard Nieuwjaarsbuffet 2013

Naast haar publicaties en seminaries organiseert het Rothbard Instituut ook één keer per jaar een informele bijeenkomst om het nieuwe werkjaar goed in te zetten met vrienden en sympathisanten. Ditmaal gaat dat door op 9 februari in Leuven, vergezeld van een Hagelands streekbuffet, in het trendy kader van het M-Café in hartje Leuven.
Spreker van de avond is Nick Roskams, vorig jaar ontvanger van de Etienne de la Boétie prijs, voormalig voorzitter van het LVSV, executive board member bij de ESFL en vooral een begenadigd spreker. Hij zal ons informeren over heden en toekomst van de vrijheidsbeweging in Europa...

> Meer lezen en inschrijven


De Utopie van de Mensenrechten

alt| Koop: Standaard Boekhandel | Cosmox.be | Bol.com | download in PDF |

Sinds de afkondiging van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens in 1948 hebben de mensenrechten spectaculair aan populariteit en invloed gewonnen. De mensenrechten zijn een vanzelfsprekendheid geworden waaraan men niet meer kan of mag twijfelen. Dit boek onthult echter de utopie die schuilgaat achter de moderne idee van de mensenrechten. In plaats van als moreel en politiek handvest te kunnen dienen vormen de moderne mensenrechten daardoor een bedreiging voor een duurzame samenleving.

Lees meer: De Utopie van de Mensenrechten