Geld, krediet en crisis

| Koop: Acco.be, Proxis.be of in de winkel | Download inhoudstafel: PDF |

Kan de geld- en banksector op een gedecentraliseerde manier bloeien en groeien, zonder weerkerende crisissen? Jesús Huerta de Soto toont in dit monumentale werk hoe dit in het verleden al is gebeurd en dat het opnieuw kan gebeuren – zonder inflatie, zonder conjunctuurcycli en zonder de economische instabiliteit kenmerkend voor het huidige tijdperk van gekartelliseerd en gecentraliseerd bankieren.

Een boek als dit wordt maar eens om de zoveel generaties geschreven: een totaalwerk over economische theorie. Ondertussen vertaald in o.m. het Engels, Duits, Russisch, Arabisch en Chinees, is dit boek een must voor iedere student of professional die de functie en disfunctie van het hart- en vaatstelsel van de economie wil beheersen: geld, krediet en crisis. Een diepgaande verhandeling waar vriend noch vijand omheen kan.

Over de auteur:
JESÚS HUERTA DE SOTO is professor politieke economie aan de Universidad Rey Juan Carlos te Madrid en een van de meest vooraanstaande vertegenwoordigers van de Oostenrijkse School in de economie. Hij behaalde doctoraten in het recht (1984) en in de economie en bedrijfskunde (1992), beide aan de Universidad Complutense de Madrid, en ontving onder meer de ‘Rey Juan Carlos Bijzondere Prijs in de Economie’ en een eredoctoraat aan de Universidad Francisco Marroquin.

Het boek is verschenen bij Acco, en werd gepubliceerd in samenwerking met het Rothbard Instituut. Download de inhoudstafel. Het boek is ook online te koop bij Proxis.be, of in de winkels van Acco.