Rothbard Kring: Spontane Orde

Rothbard Kring
| Gepasseerd: 
zaterdag 18 april 2015 10:15 - 16:45

| Plaats: Antwerpen, België |

We kunnen u met veel plezier een nieuwe Rothbardkring voorstellen. Deze zal bestaan uit 3 verschillende sessies die elk verschillende elementen van een spontane orde en de onzichtbare hand bespreken. Zowel klassieke teksten van Hayek, Norman Barry en Buchanan, als meer hedendaagse teksten zullen aan bod komen. De dag zal beginnen met een lezing over spontane orde om iedereen op gelijke voet te plaatsen.

Spontane orde en onzichtbare hand analyses zijn onvermijdelijk en uiterst belangrijk in het nadenken over hoe samenlevingen functioneren. Een goed begrip van hoe zo'n spontane orde wel en niet kan functioneren, als wel als hoe 'onzichtbare hand verklaringen' werken is daarom essentieel.

Het doel van de Rothbardkringen is om, op basis van gezamenlijk gelezen literatuur, te discussiëren over mogelijke toepassingen, kritieken en interpretaties. De discussie kan alle kanten uitgaan en wordt voornamelijk gedragen door de deelnemers. Voorkennis is niet vereist, maar er wordt wel gevraagd de toegestuurde literatuur gelezen te hebben.

Onze begeleider, Dr. Vandenbruwaene, doctoreerde aan de universiteit Antwerpen in staatsrecht en is op dit moment assistent daar.

Bij inschrijving wordt de te lezen literatuur u in een handige pdf-bundel toegestuurd. Reken op ongeveer een 90 pagina's.

Praktisch

De discussiedag zal plaatsvinden op zaterdag 18 april 2015 te Antwerpen. De begin lezing zal van 10.15 tot 11.15 gaan. De discussie sessies van 11.30 tot 12.45, 13.45 tot 15.00 en 15.30 tot 16.45.

Inschrijven

U kan zich inschrijven voor de rothbardkring bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij mailen u de tekst die we zullen bespreken evenals de lokatie van de eerste sessie terug. Inschrijvingsgeld is 12,5 euro en kan gestort worden op IBAN BE06 6511 4038 9722, BIC: KEYTBEBB.

Voor leden en vrienden van het Murray Rothbard Instituut is deelname slechts 7,5 EUR, maar is de inschrijving eveneens verplicht.

Dit inschrijvingsgeld wordt gebruikt om eten en drank (koffie, thee, water en frisdrank) doorheen de dag te voorzien.

Lid of vriend worden van het MRI?

Dat kan al vanaf 10 euro/jaar. Meer informatie: http://rothbard.be/steun-het-rothbard-instituut

 

Adres
Antwerpen, België

 

 

Kaart


 

 

Alle datums


  • zaterdag 18 april 2015 10:15 - 16:45

 

 

Powered by iCagenda