Lenteseminarie: Law and Economics

Seminarie
| Gepasseerd: 
zaterdag 28 maart 2015 10:00 - 17:00

| Plaats: Gent, België |

Op zaterdag 28 maart houdt het Murray Rothbard Instituut haar jaarlijkse Lenteseminarie. Dit jaar zal het plaatsvinden in Gent en in het teken staan van het onderzoek dat wordt gedaan in Law and Economics.


Programma

Zaterdag 28 maart

10u30-11u45: Dr. Ann-Sophie Vandenberghe over “Behavioural law and economics of contracts”
12u00-13u15: Dr. Alexandre Biard over “Mass litigation in Europe from the perspective of behavioural economics”
13u15-14u15: Lunch
14u15-15u30: Prof. Joeri Vananroye over “Moeder overste en het ménage à trois: zijn dwingende regels omtrent het aantal leden in een huwelijk, vennootschap of andere organisatievorm voorantwoord?”
15u45-17u00: Dr. Marco Fabbri over “Social welfare and behavioral public choices”


Sprekers

Dr. Ann-Sophie Vandenberghe is assistent-professor Law and Economics aan de Universiteit van Rotterdam en lid van de Economic Impact Group of the Common Principles of European Contract Law. Ze specialiseert in vergelijkende en behavioural law and economics van contracten, met een specialisatie in arbeids- en consumentenovereenkomsten. Ze behaalde haar rechtendiploma en lerarenopleiding in 1996 aan de Gentse Universiteit en Master in Law and Economics in 1997. In 2004 promoveerde ze aan de Universiteit van Utrecht. Ze was visiting scholar aan de Columbia Law School (2007) en visiting professor aan de National Law School of India University (2008).

Dr. Alexandre Biard behaalde zijn master economisch recht in 2009 aan Sciences Po (Parijs Instituut voor Politieke Studies) en studeerde binnen een academische uitwisseling ook aan de Universiteit van Boston (2006-2007) en Universidade de São Paulo (2009). In 2010 behaalde hij eveneens een master Economische Publiekrecht Université Panthéon Sorbonne. Vorig jaar behaalde hij zijn de European Doctorate in Law & Economics met een doctoraatsthesis over ‘Judges and Mass Litigation – A (Behavioural) Law & Economics Perspective’. Hij werkte tevens als Intern bij de Europese Commissie.

Prof. dr. Joeri Vananroye is professor aan de KU Leuven (Institute for Commercial Law and Insolvency) waar hij handelsrecht, ondernemingsrecht en economic analysis of law doceert. Hij is een fellow van de Belgian American Educational Foundation en lid van het Belgisch Centrum voor Vennootschapsrecht. Professor Vanaroye is tevens advocaat aan de Brusselse Balie. Hij studeerde rechten aan de KULeuven en University of Chicago Law School. Daarna was hij onderzoeker bij het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek en wetenschappelijk medewerker aan het Jan Ronse Instituut voor Vennootschapsrecht. Hij ontving de TPR-prijs, de APR-prijs en de Albert Fettweis-prijs.

Dr. Marco Fabbri is post-doctoraal onderzoeker aan de Erasmus School of Law. Zijn onderzoek spitst zich toe op behavioural en experimental law and economics en microeconometrics. Hij is lid van de onderzoeksgroep“Behavioral Approach to Contract and Tort Law”. Dr. Fabbri studeerde economie aande Universiteit van Bologna (2009) en filosofie aan de Universiteit van Trento (2006). Hij was eveneens visiting studen aan de Nova Univisity Lisbon (008), University of California Santa Cruz (2009-2010) en visiting researcher aan de University of California Berkeley (2014). Hij behaalde in 2014 zijn doctoraat aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam met de verdediging van zijn doctoraatsthesis “Social Welfare and Behavioral Public Policies”.

Inschrijving

U kan zich inschrijven voor het Rothbard Lente Seminarie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Gelieve daarbij ook meteen te vermelden indien u vegetarisch eet of voedselallergieën hebt. Het inschrijvingsgeld is 15 euro. Leden en vrienden van het MRI betalen maar 10 euro. In het inschrijvingsgeld is de broodjeslunch, drank en seminariedeelname inbegrepen. U kan uw inschrijvingsgeld storten op IBAN BE06 6511 4038 9722BIC: KEYTBEBB.

Lid of vriend worden van het MRI?

Dat kan al vanaf 10 euro/jaar. Meer informatie: http://rothbard.be/steun-het-rothbard-instituut

 

Adres
Liberaal Archief, Kramersplein 23, 9000 Gent, België

 

 

Kaart


 

 

Alle datums


  • zaterdag 28 maart 2015 10:00 - 17:00

 

 

Powered by iCagenda