Rothbardkring "De la démocratie en Amérique" van Alexis De Tocqueville

Rothbard Kring
| Gepasseerd: 
donderdag 19 maart 2015 19:00 - 21:00

| Plaats: Antwerpen, België |

We nodigen u graag uit om deel te nemen aan onze volgende Rothbardkring. Deze zal in vier sessies verschillende selecties uit "De la démocratie en Amérique" van Alexis De Tocqueville bespreken onder de begeleiding van Prof. Em. Fernand Tanghe (UA).

“De la démocratie en Amérique” is het bekendste werk van Alexis De Tocqueville. Hierin beschrijft hij de Amerikaanse samenleving en vergelijkt hij deze met de Europese. De analyses die hij daarbij maakt zijn scherp en tijdloos gebleken. Vandaar herlezen we graag met de geïnteresseerden enkele belangrijke delen uit dit klassieke werk.

Onze begeleider, professor Tanghe, doceerde o.a. de vakken rechtsfilosofie, metajuridische reflectie, filosofie en samenleving, Tocqueville en de gelijkheidsdynamiek aan de Universiteit Antwerpen. Hij was tevens docent rechtsfilosofie aan de Tilburg University en onderzoeker bij het Instituto Europeo Firenze.

Praktisch:

De sessies zullen plaatsvinden op donderdag 19 maart, 2, 23 en 30 april 2015. De sessies starten steeds om 19u. De eerste sessie vindt plaats in Antwerpen en bespreekt de Introductie van het boek. Tijdens deze sessie wordt ook de locatie van de volgende sessies gekozen evenals de hoofdstukken die daarop zullen besproken worden in die sessies.

Inschrijven:

U kan zich inschrijven voor de rothbardkring bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij mailen u de tekst die we zullen bespreken evenals de lokatie van de eerste sessie terug. Inschrijvingsgeld is 5 euro en kan gestort worden op IBAN BE06 6511 4038 9722BIC: KEYTBEBB. Voor leden en vrienden van het Murray Rothbard Instituut is deelname gratis, maar is de inschrijving eveneens verplicht.

Lid of vriend worden van het MRI?

Dat kan al vanaf 10 euro/jaar. Meer informatie: http://rothbard.be/steun-het-rothbard-instituut

 

Adres
Antwerpen, België

 

 

Kaart


 

 

Alle datums


  • donderdag 19 maart 2015 19:00 - 21:00

 

 

Powered by iCagenda