Nieuwjaarsbuffet 2015

Varia
| Gepasseerd: 
zaterdag 7 februari 2015 18:30 - 21:30

| Locatie: Le Roi, Antwerpen  |  Plaats: Antwerpen, België |

Erst kommt das Fressen, und dann kommt die Moral.” Dit bekende citaat mag dan wel zijn ontleend aan een notoir communist, waarheid is gelukkig een begrip dat niet gebonden is aan de contingente vergankelijkheid van een politieke ideologie. Zelfs het bestuur van het Murray Rothbard Instituut erkent reeds ettelijke jaren de waarachtigheid van deze uitspraak, al willen we hiermee geenszins een vrijgeleide geven om hoofse eetgewoonten, conviviale etiquette en andere Hayekiaanse vormen van spontane tafelordevorming onverhoeds terzijde te schuiven.

De erkenning van Bertolt Brechts beroemde citaat blijkt echter wel uit de traditiegetrouwe organisatie van ons jaarlijkse Nieuwjaarsbuffet, naar goede gewoonte het eerste evenement van het jaar dat wij organiseren. Ook dit jaar staan exquise degusteerbare en intellectuele spijzen u op te wachten, en dit op zaterdag 7 februari 2015 vanaf 18.30u. Plaats van verteerbaar vertier is Brasserie “Le Roi” aan de Kasteelpleinstraat 49 te 2000 Antwerpen. Royalistische adepten van een Hoppeaanse monarchie zullen dus ongetwijfeld alleen al omwille van de naam van het etablissement kunnen watertanden!

Voor de prijs van 30 euro (25 euro voor Vrienden van het MRI(*)) kunt u er genieten van een uitgebreid buffet bestaande uit diverse koude schotels, warme gerechten zoals vol-au-vent en scampi’s met look, een uitgebreide kaasschotel, een dessertenbuffet,... Opgelet: dranken, ook niet-alcoholische, zijn volgens eigen verbruik supplementair en direct aan de zaak te betalen!

Als aperitiefhapje hebben we dit jaar Prof. Patrick Stouthuysen (Vrije Universiteit Brussel) uitgenodigd. Hij zal de intellectuele smaakpapillen vooraf stimuleren middels een tafelrede over de Belgische econoom en anarcho-kapitalist Gustave de Molinari (1819-1912), wiens Soirées dans la Rue Saint-Lazare dit jaar onder redactie van professor Stouthuysen in Nederlandse vertaling is uitgegeven.

U kunt zich uiterlijk tot en met zondag 25 januari inschrijven door het voormelde bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE06 6511 4038 9722 van het Murray Rothbard Instituut, met vermelding van het aantal ingeschreven personen, of via PayPal (+ 1,50 euro transactiekost!). Indien u bijzondere voedingsverzoeken (dieet, vegetarisch, allergisch aan bepaalde voedingssoorten,...) heeft kunt u dit melden via xavier@rothbard.bé.

*Vrienden van het MRI

Wie voor € 25,- vriend wordt van het Murray Rothbard Instituut, ontvangt € 5,- korting op al onze activiteiten. Hiervoor volstaat een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en een overschrijving op onze rekening.

 

Adres
Kasteelpleinstraat 49, 2000 Antwerpen, België

 

 

Kaart


 

 

Alle datums


  • zaterdag 7 februari 2015 18:30 - 21:30

 

 

Powered by iCagenda