Rothbard Lente Seminarie

Seminarie
| Gepasseerd: zondag 25 maart 2012 11:00

| Plaats: Leuven, Belgiƫ |

Op zaterdag 24 en zondag 25 maart organiseert het Rothbard Instituut een intensief seminarie over de grondbeginselen van vrijheid.

Zaterdag staat in het licht van het zogenaamde 'Oostenrijks-libertarisme'; de combinatie van descriptieve Oostenrijkse economie en de normatieve politieke filosofie van het libertarisme. Respectievelijk Lode Cossaer en Drs. Jan Willem Lindemans zullen daarover hun licht laten schijnen en 's avonds de degens kruisen in een debat. We hebben ook professor Steve Horwitz die een geavanceerde presentatie zal geven over de ideeën van Hayek, vooral in betrekking tot het idee van anarchie.

Op zondag hebben we vijf sprekers die elk een bepaald onderwerp op geavanceerd niveau zullen bespreken. Nicolas Bas komt presenteren over de visie van Adam Smith en David Hume op moraliteit. Yannis Tenret zal een analyse geven van de moderne macro economische gebeurtenissen vanuit een Oostenrijks economisch perspectief. Drs. Werner Vandenbruwaene trakteert ons op een theoretische analyse van institutionele competitie binnen constitutioneel recht, met toepassing op de EU. Xavier Meulders zal een presentatie geven over de ultieme vraag binnen de (liberale) politieke filosofie: vrijheid of eigendom? (Een kleine spoiler: het antwoord is niet simpelweg 'er is geen onderscheid!') Tot slot zal Zachary Caceres ons verheugen met een lecture over zijn ervaringen in Kenia. Zachary is een paar maand naar Kenia geweest en heeft daar uitgebreid kennis gemaakt met de praktijken van de straathandelaars. Zachary, goed getraind in de Oostenrijkse school en andere theoretisch analyse kaders uit de economische wetenschappen, zal ons uitleggen hoe dit systeem zijn 'spontane orde' functioneert.

Door de aard van het seminarie laten we slechts 25 deelnemers toe. Deelnemers verbinden zich er toe de vereiste lectuur gelezen te hebben. Deze worden u toegestuurd van zodra dat u definitief bent toegelaten.

De prijs voor het volledige weekend inclusief overnachting bedraagt 40 euro (35 euro voor studenten), of 30 euro (25 voor studenten) zonder overnachting. Daarbij is inbegrepen:
- Informatie-bundeltje op het seminarie
- Alle sessies
- Eten zaterdagavond
- (Overnachting op de locatie)
- (Ontbijt zondag)
- Lunch zondag
- Een publicatie "De Utopie van de Mensenrechten" (wordt verwacht januari 2012) door Frank van Dun

We aanvaarden applicaties op een doorlopende basis, totdat het maximum aantal is bereikt. Uw inschrijving is echter pas definitief van zodra uw aanvraag is aanvaard en uw inschrijvingsgeld is gestort.
Voorlopig aanvaarden we geen deelnemers voor slechts 1 van beide dagen.

Voor vragen, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  ZATERDAG   ZONDAG
    09:30 Nicolas Bas: David Hume, Adam Smith en Moraliteit
    10:45 Pauze
    11:00 Yannis Tenret: Stories Untold - De Macro Economie door een Oostenrijkse Bril
13:30 Begin seminarie 12:15 Lunch
14:15 Lode Cossaer - Natuurrecht, Anarchie en Robuuste Politieke Filosofie 13:15 Drs. Werner Vandenbruwaene - Institutionele Competitie binnen Constitutioneel Recht (Titel niet definitief)
14:30 Pauze 14:30 Pauze
14:35 Prof. Dr. Frank van Dun - Spreker bevestigd, onderwerp nog nader te bepalen. 14:45 Xavier Meulders - Vrijheid of Eigendom? Over de Normatieve Reikwijdte van de Politieke Filosofie
16:50 Pauze 16:00 Pauze
17:00 Prof. Dr. Steve Horwitz - Not Just Markets, But Institutions Too: The Spontaneous Ordering of The Free Society 16:30 Zachary Caceres - The Biggest Economy You have Never Heard of: Austrian Economics and the Street Trade
18:30 Avondmaal 18:00 Einde seminarie
19:30 Drs. Jan Willem Lindemans - Een Kritiek op "Oostenrijks-Libertarisme" (Titel niet definitief)    
20:30 Pauze    
20:40 Debat tussen Drs. Jan Willem Lindemans & Lode Cossaer    
21:30 Einde dag 1: Gezellig nabespreking: Optionele Avondactiviteit    

Gelieve de onderstaande inschrijvingslink maar te gebruiken indien u de voorinschrijving heeft afgerond en antwoord hebt gekregen. De voorinschrijving is op de vorige pagina te vinden (http://rothbard.be/agenda/357-rothbard-lente-seminarie). 

 

Adres
Leuven

 

 

Kaart


 

 

Alle datums


  • van zaterdag 24 maart 2012 10:00 tot zondag 25 maart 2012 18:00

 

 

Powered by iCagenda