Boekvoorstelling Bastiat 19/02

Varia
| Datum: zaterdag 19 februari 2011 16:00

| Locatie: Entrepot du Congo  |  Plaats: Antwerpen, België |

Op zaterdag 19 februari vindt de lancering plaats van "Rechtvaardigheid en solidariteit", een Nederlandse vertaling van Bastiat zijn "Justice et Fraternité" en "Ce qu'on voit et ce qu'on ne voit pas". U bent van harte uitgenodigd op de boekvoorstelling, en op het Italiaans buffet achteraf – Bastiat overleed immers, slechts 49 jaar oud, in Rome.

Het einde van de links-rechts tegenstelling is al vaak aangekondigd, maar Bastiat slaagde er meer dan 150 jaar geleden al in om principes te scheiden van retoriek. Het gaat niet om een 'koude' versus een 'warme' maatschappij – iedereen is voor solidariteit, de vraag is welke vorm van solidariteit rechtvaardig is of niet.

Om 17u30 licht Michaël Bauwens (voorzitter MRI vzw) kort de uitgave toe, en om 17u35 geeft prof. Marc Cools (lid Cercle Bastiat) een lezing over leven en werk van Frédéric Bastiat. Om 19u opent het Italiaans buffet.

De boekvoorstelling zelf is gratis. Inschrijven is niet verplicht maar helpt ons wel qua praktische organisatie.

De deelnamekosten voor het Italiaans buffet bedragen 30 euro per persoon, of 25 euro voor studenten – graag inschrijven met uw Universiteits- of Hogeschool email. Alle drank is op eigen kosten, voor optimale persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid.

Uiterste datum van inschrijven voor het buffet is 15 februari. 

> Nu inschrijven

 

Adres
Vlaamsekaai 42, 2000 Antwerpen, België

 

 

Kaart


 

 

 

Powered by iCagenda