Seminaries Economie en Recht voor gevorderden

Seminarie
| Gepasseerd: maandag 18 mei 2009 20:00

| Plaats: Antwerpen, België |

seminaries recht en economie antwerpen

In april en mei 2009 organiseert het Rothbard Instituut geavanceerde seminaries economie en recht. De seminaries gaan door te Antwerpen, op volgende data:

Donderdag 16 april
We gaan dieper in op de begrippen 'geld', 'bezit' en 'eigendom'. Moet geld steeds gebaseerd zijn op een goed in de markt? Wat is eigendom? Hoe komt men in het bezit van een materieel goed?

> verslag van de avond


Maandag 27 april
We bespreken de sociale en economische theorieën van Friedrich Hayek. Is Hayeks conceptie van de vrije markt compatibel met zijn ideeën over sociale orde?

> verslag van de avond


Donderdag 14 mei
We onderzoeken de methode en de kennisleer van de Oostenrijkse school, en verkennen de raakvlakken met de scholastiek en de fenomenologie. Spilfiguur is Franz Brentano, de laat-19e eeuwse filosoof die erg kritisch stond ten opzichte van het opkomende positivisme in de menswetenschappen, en die voor de geesteswetenschappen een alternatief formuleerde in de traditie van Aristoteles en de scholastiek. Brentano was de leraar van zowel Carl Menger, grondlegger van de Oostenrijkse school in de economie, als van Edmund Husserl, grondlegger van de fenomenologie, en was daarmee de inspirator van twee bijzonder invloedrijke denkscholen.


Maandag 18 mei
Prof. Dr. Marc Cools geeft een presentatie over hoe veiligheidsdiensten op een gedecentraliseerde manier kunnen georganiseerd worden. Gevolgd door discussie.

> verslag van de avondWie geïnteresseerd is om een seminarie bij te wonen, gelieve contact op te nemen met Tuur Demeester op tuur [at] rothbard [dot] be, of zich aan te melden bij de activiteit op facebook.

 

Adres
De Keyserlei, Antwerpen, België

 

 

Kaart


 

 

Alle datums


  • maandag 18 mei 2009 20:00
  • donderdag 14 mei 2009 20:00
  • maandag 27 april 2009 20:00
  • donderdag 16 april 2009 20:00

 

 

Powered by iCagenda